S PSOM NA SPREHOD

27.03.2007 ob 13:21

Danes sem peljal na sprehod šefovega psa. To je ena precej velika in neubogljiva žival. Je rjav, debel in ima bojda blazno fine prednike in rodovnik, tri imena, pasmo sem pa pozabil.

Sprehod ni bil nič kaj prijeten, pes me je ves čas vlekel, se zaganjal in cukal, ko se je pa ustavil sem ga moral vleči jaz.

No, pes se je pač usral v parku, pa ne na pot, ampak na travo. To je bil tudi razlog in cilj najinega sprehoda.

In potem pravi meni ena ženska, ki gre mimo, a da če jaz ne bom pobral in pospravil tega dreka. A kva, da ga poberem, pa kaj, naj ga dam še v žep, ali ga pa nesem kar šefu. Najprej sem mislil, da se zajebava. Potem je prišel mimo še en suh tip, ki je sprehajal pudlja, ki se je komaj vlekel. Pridružil se je tisti babi, pa da on kakce pobira, da ima vrečko, da je tak red, pa kakci gor pa dol. Pes, ki sem ga sprehajal, kolikor je bil zajeten in bi mi lahko bil v pomoč, da bi zarenčal ali koga ugriznil, ali pa vsaj zgrabil tistega polcrknjenega pudlja, je pa sedel in gledal v drugo stran, kot da nas ni in kot da ne bi bilo to vse zaradi njega.

Pogledal sem na drek ki ga je naredil. To ni bilo za pobirat. Tudi če bi ga hotel prijeti, je bil premehak in razlezen. Siknil sem par kletvic, kar nesramno zagrozil, kaj bom storil, če ne bodo dali miru, pa odvlekel šefovega psa, ki se je jasno spet nekaj upiral.

Pa kakšni so to ljudje, a naj še dreke pobiramo.

 • Share/Bookmark
 

29 komentarjev na “S PSOM NA SPREHOD”

 1. antiblogg pravi:

  Če si že tak cucek, da moraš voziti okrog šefovega psa, pa še poberi njegov drek. Razlika sploh ni tako velika.

 2. intelektualci intelektualci pravi:

  Ne bodi tako nesramen. Tudi meni ni lahko. Ponižanje čutim včasih tako močno, da me kar peče v prsih. Pivo pomaga.

 3. nada pravi:

  No, če je tako si pa drugič kar hlače odpni in speri tisto razlezeno nesnago po travi.

 4. Tibor Jablonsky pravi:

  Lastniki psov to počnejo, sej ni pomembno, če drek v vrečki razpada 1000 let namesto en teden…a ne? važne, da fajn zgleda. torej…….naslednjič poberi tisti kup govna…:)

 5. pet-in-g-seks pet-in-g-seks pravi:

  mobbing ali zajebancija?

 6. kritika pravi:

  Bebec, če si že sprejel, da pelješ šefovega psa na sprehod, POBERI ŠE DREKE ZA NJIM!

 7. mikis pravi:

  proklet govno neumen, a zarad takih cepcov kot si ti bodo še v “naši državi” “naredili” kakšen nov zakon, ki bo zahteval za sprehajalca psov izpit!
  p.s. ni dober občutek če stopiš v to zadevo, ki jo tvoj lubi naredi, če bi stopil not z čevljem bi ti “stopil” not z noskom ali pa bi zadevo zaužil!
  Se vidi zakaj te ima šef, še te naloge nisi sposoben zadovoljivo opraviti, mal bi se lahko zamislil- joke!

 8. boštjan pravi:

  fantazijske spise si pa verjetn mu pet v šoli

 9. tinko pravi:

  .. ja sej zarad takih k si ti so vsi parki “usrani”.
  V Parizu naprimer nevidš kakca na travi, imajo pa navado da vsi ležijo v parkih..

 10. mile pravi:

  pust un drek jebeš ga.sej se men tut ne da včasih vode na skretu potegnt.ps more tut nek srt.a nej školko sabo nosm za psa

 11. Just_Me pravi:

  očitno nisi skapiru zaka te je šef sploh poslal s svojim psom na sprehod:D

 12. luna pravi:

  Imamo psa in prav jezijo me sprehajalci. ki ne pospravljajo za svojim psičkom. Jezijo me pa zato, ker ljudje njihovo neobzirnost in malomarnost pripisujejo vsem sicer skrbnim pasjim ljubljencem.
  Zelo pa me motijo stalni nergači, ki se neprestano pritožujejo nad pasjimi iztrebki. Ti so po pravici povedani veliko bolj ekološki kot na primer papirčki (papirčki z obvestili,ki jih ljudje puščajo po Rožniku, da bi z njimi opozarjali na pasje iztrebke), steklenice, piksne in podobno.
  Pa še to: NISEMŠE VIDELA ČLOVEKA, KI BI V NARAVI OPRAVIL VELIKO POTREBO (Takih je na Rožniku sicer veliko, saj imajo psi človeške iztrebke sicer zelo radi. Tudi mladi starši, katerih nadebudneži včasih ne morejo potrpeti do doma in morajo “kakat” prav takrat, ko so na sprehodu, nikdar ne pospravijo za otročkom. Pritožujejo pa se zelo pogosto- ti isti starši.) IN ZA SEBOJ POSPREVIL. STE VI?

 13. shon pravi:

  To je tako, če imate pse v mestu, js sem pa doma na deželi in tam gre moj kuža lepo v gozd ga spustit pa ni potrebno za njim čistit. Če bi bil doma v mestu verjetno ne bi nikoli imel psa ker so preveliki problemi z njimi, tud meni ne bi bilo všeč pobirat kakce, pa še psi v mestu trpijo, pri nas pa imajo veliko svobode.

 14. Martin pravi:

  Ah, stuširaj se in pozabi. Saj je Ljubljana vendar eno mesto usrancev, pa najedajo tebe in tele ktualce vseh dežel. Združite se.

 15. Staro pravi:

  pizda smrdljiva pober drek za sabo – copata ena.

 16. PEter pravi:

  Sramota!

  Včasih se je dal na travi igrat in sedet, danes pa bolje da niti ne stopiš nanjo, ker takoj nagaziš na mino.

  Take bebce kot si ti bi jaz obsodil na obvezno nekajmesečno čiščenje vseh parkov.

  Če že imaš psa (ali pa ga sam vodiš okrog), potem poberi zadevo. Drugače se ti bom jaz prišel usrat na sredi dnevne sobe.

 17. QWERTZ QWERTZ pravi:

  Eden navaden PRASEC SI (ALI PRASICA)!!! Jst sploh ne štekam tazga folka, če že psa sprehaja, naj pa še dreke za njim pobira!!! Kam bo pa šel ta svet, če ne bomo vsak mal pomigali in naredili okolje v katerem živimo lepše in čistejše! Jst bi te dal za kazen dreke 1 mesec pobirat po parkih in ulicah, pol bi pa lahko pospravljal za sabo. Svinja ena! Take stvari me pa prou razpizidijo in to ful.

 18. Sare pravi:

  Ok sicer ne vem zakaj je treba pisca tako zmerjat :D kr konec koncev 90% lastnikov ne pobira smrdecih zadev za svojimi tako zelo obozevanimi psi. Ce peljes psa na sprehod po mestu ali kjer koli drugje kjer je vec ljudi bi moral bit toliko fer in pobrat za psom pa naj bo tvoj ali od kogar koli drugega.

 19. Maja pravi:

  Ce mas rad svojga psa, tut lahk njegov drek pobiras. Jaz pobiram, nic hudga ni.

 20. QWERTZ QWERTZ pravi:

  Če se enga skulira pa je že napredek! Treba bi blo nardit še eno policijo (kot da je nimamo že zadosti, pa še mestne redarje imamo) za take stvari (za pasje iztrebke, smetenje ulice; metanje čikov, čigumov, papirčkov…scanje po ulicah in podhodih…) skratka morali bi hudo kaznovati te ogabne ljudi, pa naj se sliši še tako kruto, ampak to je višek vsega – človek brez OSNOVNE kulture bivanja med ljudmi. Če živiš v skupnosti veljajo določena pravila, ki se jih je potrebno držati, da skupnost stoji skupaj, zaradi nekaterih črnih ovc pa se sistem ruši.

 21. Irina pravi:

  Imel si čast sprehajati šefovega peseka, če te bo še kdaj doletela taka čast, vzemi s seboj še vrečko za kakec. Bodi ponosen, da je izbral ravno tebe, in se ne razburjaj zavoljo kakca. Šefov pesek je kakor šef. Obema predstavljaš podrejenega. Zato bodi poslušen in ubogljiv.

 22. bine pravi:

  otroc in psi niso za skupaj. Prepoved gibanja otrokom tam, kjer so psi.

 23. intelektualci intelektualci pravi:

  Boli me, ko berem kaj vse ste mi napisali. Drek je bil premehak, da bi ga pobral.

  In opazke, da sprehajam šefovega psa, da sem zaradi tega **** in *****.
  Delam kar mi naroči, včasih je res poniževalno. Večina vas, kateri hodite v službo, marsikdaj skloni glavo od sramu in marsikaj prenese. Sčasoma se človek privadi. Malo topi, kot da se to nebi dogajalo njemu.
  Mladi, ki še ne delajo, pa naj bodo srečni, dokler ne spoznajo tudi te plati življenja.
  Žaljivk vam ne zamerim, mi je pa hudo, ko jih čitam.

 24. nada pravi:

  Seveda te lahko bolijo zmerljivke……počasi že ves svet postaja en velik zmazan drekec-pekec.Lepo ti je uspelo..aha…so se vsi potrudili.

 25. Leontina pravi:

  Aha, skapirala sem, zgodbico si zapisal, ker je zelo aktualna.
  Pisal si je v prvi osebi, čeprav bi jo lahko v tretji. Bravo.
  Zdaj pa vidiš, bereš, kakšen narod smo “slovenčki”?!

 26. abbess pravi:

  Jaz bi z veseljem sprehajala šefovega psa. /Ti vsaj šefa ni treba gledati med tem./ Ta ekologija s pobiranjem pasjih drekov je pa na moč čudna; drek v vrečki bo namreč še zelo dolgo tam ostal. In na dolgi rok s pobiranjem dreka ustvarjamo veliko več smeti, kot če ga pustimo, da se solo razgradi. Skratka, vsi eko žugači: vam je res to, da vi osebno slučajno ne stopite v drek bolj pomembno od tega, da vzdržujemo ogromne količine govna v polivinil vrečkah? Drek dajemo v inkubator. Ja, jaz zato pobiram /še svojega/; da se čim prej utopimo …

 27. Oboževalka psov pravi:

  A ljudje so neumni ko ti to rečejo? Ma ti si neumen!!!

 28. bucika pravi:

  Evo, čestitke, da se mi slovenceljni lahko potem zmerjamo še po spletu… Kot da se že v real life-u ne zadosti. Samo malo domišljije in navezovanja na aktualne probleme je treba, in že cela raja vrže metle v kot, pusti otroke pred televizijo in lačno familijo, ter se hiti kregat na splet… Ma smo bolani, res…
  Grem reševat križanke, s tem vsaj nikomur ne škodim… Lahko noč…

 29. barby pravi:

  če si že tako pameten: če bi s čisto novimi čevlji za 200 evrov stopil v pasji drek, bi pa verjetno skakal do nebes od veselja

  mal se postav tudi v tujo kožo pa boš hitr začel pobirati za šefovim psom, za šefom pa verjetno že tako ali tako pobiraš

Komentiraj

Komentiranje iz tujine je omogočeno zgolj prijavljenim uporabnikom !