Psički

26.03.2007 ob 09:37

Naša psica je pred par meseci kotila in mladičev se je bilo treba znebiti.

Morali bi jih zakopati v gnoj takoj po rojstvu, kot je to vedno storila stara mama. A nečaki so se veselili mladičkov in tako so jih pustili.

Res so imeli otroci z njimi dosti veselja. a rasli so, v vasi pa nihče ni potreboval psa.

V nedeljo dopoldan sva s svakom pila vino, vsi ostali so bili pri maši. Govorila sva ravno o psih. Da bi jih zakopali v gnoj, ni bilo več mogoče, izkopali bi se sami, ali pa bi jih izgrebla psica.

Pač, lotila sva se dela. Svak je odšel po staro žakljevinasto vrečo in kos vrvi. Pregledala sva, da v njej ni lukenj. Priklicala sva jih in pritekli so, vsi veseli, z mahajočimi repki. Majhni psi so prav smešni, ko tečejo, zanaša jim namreč zadke.

Ko sva jih začela tlačiti v vrečo je psica je začutila, da se nekaj dogaja, švignila mi je med nogami, se zaletela v vrečo in tekala od mladiča do mladiča. Poskusil sem jo premamiti s hrano, a jo je le ovohala in se vrnila nazaj. Dovolj mi je bilo vsega, z brco sem jo nagnal v lopo, ter zapahnil vrata. Jezno sem začel tlačiti mladiče v vrečo, ko je psica zaslišala njih cviljenje je začela tudi sama cviliti, zavijati ter praskati po vrati.

Dol grede, proti reki, so se kobacali po vreči in spuščali predirljive glasove, slišati je bilo, kot bi jokal otrok. Zato sem jih nihal sem in tja, to jih je zamotilo in umirilo.

Obrežje Krke, je blatno, močvirno ter gosto poraščeno. Dogo sem iskal pravi kamen, ocenil sem bil, da mora biti precej velik.

Položil sem kamen mednje, nežno, ko da bi jih ne hotel poškodovati, zadrgnil vrečo, jo dvakrat zazibal po zraku in na tri vrgel v vodo.

Vse skupaj je precej hitro potonilo. Kamen ki sem ga izbral je bil dovolj težak.

Takrat sem postal malo otožen, sam ne vem zakaj. Kadil sem in strmel v reko. Naši se v Planici niso najbolje odrezali. Pohitel sem gor, proti hiši, da ujamem drugo serijo skokov.

 • Share/Bookmark
 

67 komentarjev na “Psički”

 1. buba švabe buba švabe pravi:

  Genijalno drugič! :D

 2. bine pravi:

  si prepričan?, kje so pa nečaki…

 3. nada pravi:

  80% slovenskega življa je doma iz podeželja. Vsi poznajo ljubezen in njeno nadlogo.Daj drugič še kakšnega medvedjega mladiča v vrečo stlačit, menda jih je 500 kom.viška, saj ne bo nihče opazil.

 4. 1 pravi:

  A TO NIMAŠ SRCA?

 5. nina pravi:

  pa ne moreš tako delati z živalmi. in psico si zbrcal stran. mama brani mladiče pred smrtjo in zato ti izgubiš živce ter jo odbrcaš? halo?
  sicer pa obstajajo zavetišča ali pa vsaj kakšen oglas da oddajaš psičke.vsaj malo bi se lahko potrudu ne pa da je uboj tisto kar greš naredit da bi se jih znebil.
  kako si lahko tako krut, ko ti en mali sweet kuža proseče pogleda v oči…
  odpiši prosim…

 6. bine pravi:

  je ta vreča, ki je priplavala v Ivančno gorico tvoja?

 7. Neferete pravi:

  Nemogoce ta vreca je plavala po Dravi.
  Bila je velika kot, da je clovesko truplo v njej.

 8. buba švabe buba švabe pravi:

  Ne, ne, truplo je plavalo po Savi. Samo ni bilo vreče zraven.

 9. bine pravi:

  ne ga zdaj motit in Savo omenjat. Saj je povedal in opisal bregove Krke. Ti ga boš čist zmešu?

 10. buba švabe buba švabe pravi:

  Sej Krka se v Savo izliva.

 11. intelektualci intelektualci pravi:

  Da bi me tisti psiček proseče gledal, ni res, saj ni vedel kaj ga čaka. Gledal me je veselo in me lizal po roki. Bil je pač vajen nečakov in igre z njimi.

 12. nada pravi:

  Pa saj je odplavala na Hrvaško, tam pa tako vse sorte plava.

 13. urša pravi:

  Prasec brezčuten!

 14. Leontina pravi:

  O jej, dosti let nazaj, sem v OŠ brala pesmico o psici od S. Jesenjina.
  Vedno, ko se je spomnem, psico primerjam z materami.
  Je kaj večjega ali močnejšega od materine ljubezni?

 15. roxa pravi:

  tole me je pa šokiral…brez besed sem
  fak, kak si bolan

 16. gost pravi:

  Upam, da crkneš na tak način tudi sam!!!!

 17. Zgrožena pravi:

  Jst bi te prijavila, lahko samo poveš kdo si točno? Bedak! Kako si sploh upaš kaj takega napisat sem?! Si mogoče prizadet? Od kje ti tako kruto dejanje? Si mogoče kdaj pomislil kako so se morali počutiti ubogi psički? Naravnost šokirana sem nad takimi dejanji in nad tako primitivnimi ljudmi kot si ti!!!!
  Znaš uporabljat računalnik in internet, tudi slučajno pa nisi sposoben skrbeti oz čutiti nekaj do sobitja. Naravnost kozla se mi ob takih ljudeh kot si ti!

 18. Barbara pravi:

  Ti res nisi normalen! Če nimaš kam z mladički, potem jih nesi v najbližje zavetišče za živali, ali pa kastriraj svojo psico, da ne bo za brezveze rojevala. Najhuje je pa to, da se svojih krutih dejanj niti ne zavedaš in zato pišeš javno na blogu o svojih bolanih dejanjih! Mene bi blo pošteno sram!!! Nimaš ne srca ne razuma!

 19. ljubiteljica psov pravi:

  pa kako si lahko takšen prasec??!!
  ne morem verjeti kaj si naredil.
  res si usekan!!!

 20. Oboževalka psov pravi:

  Pa a si ti zmešan? Nesel bi jih v zavetišče prasec en! Zgrožena, tudi jaz bi ga prijavila! Psico daj sterilizirat! Mah, taki ljudje so samo še za električni stol!!!

 21. Linda pravi:

  Idot ti s čist przadet..KRETEN. Da se izživljaš nad tistim ki se ne morjo brant. Moten si in to fejst, pjt u umobolnco…. Koko lahko sploh še žviš?!
  Plačal boš za svoja dejanja, DOBR si zapomn to!

 22. Oboževalka psov pravi:

  Linda SE STRINJAM S TABO :( bogi psički!

 23. ku**tegleda pravi:

  pa jst bi teb isto nardila, kar si ti psom. al pa bi te počas mučla. in ja, tud jst bi te prjavla, sam da bi vedla, kdo si.
  s tem, kaj si naredu, se niti ne bi hvalila na spletnih straneh, ker si tak bedak, da večjega ne vem, če je svet že videl. a tega ne morš zadržat zase? al pa še bolš, tega ne delat?????
  eni pa res nimate podstrešja dobr pospravlenga.
  in ja, psica je vedla, da se neki groznga dogaja z njimi, psički pa ravno tako, kljub temu, da so te lizal po rokah. so what, če jih je blo preveč in če niste mel kam z njimi. tko k je nekdo že omenu, obstajajo zavetišča za živali, ljudje, k bi jih z veseljem vzel k seb v svoj dom.
  bog ne dej, da bi kdaj srečala kdaj tazga prasca, kot si ti, ker se mu ne bi dobr pisal.
  jst bi na tvojem mestu oddala psico. ker ne rabte met živali, če nimate niti kančka ljubezni do njih. al pa nabavte psa (moškega spola, samca, da ti bo bolj jasno).
  in ljudje, k te zdj hvalisajo na vse strani, ker si storu to, kar pač si, so še večji prasci kot ti. ker to podpirajo. jao, kam gre ta svet.

 24. t pravi:

  Če se pa samo kurči. Saj tega ni naredil!!! A ima mogoče kakšen dokaz??? Ne!!!! Torej samo pozornost išče. Res se mi smili…

 25. S pravi:

  Ljudi tvoje vrste bi blo treba zapret ker so totalni psihopati. Kdor je tako sposoben delat z živalmi me je strah pomislit kaj bo naredu ljudem. Gabš se mi in ne vem kako lahko žviš sam s sabo. Še zmer pa upam da use skupi sploh ni res in da tvoja bolna osebnost samo išče pozornost na tak sick način!

 26. Linda pravi:

  Oboževalka psov a za na električni stol..eh a ni to mal premalo(glede na zločin)!? Primerna kazen zanj bi bla kronanje z razbeljeno krono.. (ampak sj motenam pomaga samo strokovna pomoč ne smrtna kazen)
  men se zdi najboljša rešitev odpelat ga pa d bi živel nek, da ne bi mogel več delat škode,..

 27. ljubiteljica psov pravi:

  to je moten človek!!!!!!!!
  par koleščk mu manjka.
  naj se oglas ga razčetvermo vsi k ga ne podpiramo!!!

 28. V.N. pravi:

  Upam, da se zavedaš, da si storil kaznivo dejanje in o njem pisal javno. Zoper tebe sem podal kazensko ovadbo na policijo, ki bo primerno ukrepala naprej. Če si tak psihotik, da to počneš in se s tem hvališ, še odgovarjaj za svoja dejanja.
  V.N.

 29. buba švabe buba švabe pravi:

  Prosim lepo, vsi tisti omejenci, ki se zgražate, dajte se malo izobrazit, preden začnete kvasit neumnosti, ker me glava peče, ko berem vaše komentarje. Fizično me boli, ko vidim, da lahko obstajajo na svetu tako ignorantni in neinteligentni ljudje, kot ste vi.

  To, kar tukaj piše avtor tega bloga (velja za vse njegove zapise), je dober primer realistične oziroma naturalistične proze. V bistvu se ne spoznam toliko na te stvari, vem pa vsaj približno, za kaj gre.

  Preberite si tukaj in tukaj. In ker vem, da ne boste, je tukaj še kopipejst prvega odstavka s prvega linka:

  > Realism in the visual arts and literature is the depiction of subjects as they appear in everyday life, without embellishment or interpretation. The term is also used to describe works of art which, in revealing a truth, may emphasize the ugly or sordid.

  In še izbrano čtivo z drugega linka:

  > Naturalistic works often include uncouth or sordid subject matter. For example, Émile Zola’s works had a frankness about sexuality along with a pervasive pessimism. Naturalistic works exposed the dark harshness of life, including poverty, racism, prejudice, disease, prostitution, filth, etc. They were often very pessimistic and frequently criticized for being too blunt.

  Samo toliko, da veste…

 30. Linda pravi:

  Ne res se ne spoznaš na te stvari. Pa če je to res naredu al pa ne je PSIHOPAT, ker tist k je sposobn nardit kj tacga je moten in ne mau(psihologija ti ne gre zgleda). Če pa si samo u glav to spomnuje pa tut ni normaln! Pišeš neumnosti samo TI: fizično te boli? mi smo ignoranti…zgleda ne veš kaj te dve besede pomenta. Mau se izobrazi..
  Bravo, V.N.!!

 31. V.N. pravi:

  Prosil bi, če lahko še kdo od ljubiteljev živali poda prijavo. Vse kaže, da se na eno samo prijavo policija ne zgane preveč. Ni težko, to lahko stori vsak na številko 113 ali njihov anonimni telefon 080 12 00. Hvala za pomoč.
  V.N.

 32. divjaroža pravi:

  joj,joj, ko berem te komenterje dobim občutek,da še nikoli niste prebrali knjige. Za začetek predlagam Voranca. Upam,da ne boste takrat zahtevali naj knjižnice sežgejo nekatere knjige tega sprijenca.
  Kar se pa psičkov tiče, na podeželju še nisem videla da bi imeli ljudje sterilizirane živali.Kar ne odnesejo neudomačene živali jih pa voda.

 33. intelektualci intelektualci pravi:

  Tako je. Vsi ki se jim smilijo psički, bi kurili, pobijali in razčetverjali ljudi. Pojdite v Irak, pa si dajte duška. Saj je vseeno na katero stran stopite. Pomočite roke malo v kri, če si tega tako želite. Se boste sprostili.
  (Divjaroža—Voranc – KURJAK, hvala, lepo)

 34. Fetalij W. Tyschew Fetalij W. Tyschew pravi:

  hahahahahahahahahah. intelektualci ste car(ji)!

 35. Pika pravi:

  Ker idiot. Tebe bi bilo za prijavit.

 36. Linda pravi:

  ma dj, …Samo rekl smo, da ni normalno ubijat pse, pa že spreminjaš temo in kr neki govoriš. Sj če maš dobr odnos do živali ga imaš tudi do ljudi,… Tko da.. Ti ga pa nimaš ne do ljudi in ne do živali. In tazadn kar si napisou-a ti mislš, da se ne da žvet brez da bi kerga ubiu!?

 37. Matic Matic pravi:

  @Linda: buba švabe je odlično razložil pa zgleda še zmeraj ne razumeš. Katerega dela ne razumeš, morda ti lahko še kako obrazložimo? Ker večina komentarjev je res takih, kot da bi jih napisale sedem letne deklice…

 38. Oboževalka pov pravi:

  @Linda, pa je res premalo, poglej, če bi bilo po moje bi te dala k potrebnemu konju pa da bi te on malo v rit!!!

 39. nina pravi:

  buba švabe: enak si kot on! ali misliš da lahko rešiš vse z nasiljem? in če si ti potreben ubijanja ne misli da so tudi drugi taki. halo! nekaterim še ni vseeno kaj se bo zgodilo s sobitji!
  …poleg tega mislim da prijava ne pomaga nič saj se policija nebo zganila. kaj pa je njim mar za živali.

 40. Matic Matic pravi:

  Pa kakšno nasilje? Pa kakšno ubijanje? Pa kakšna prijava?

  Meni res ni jasno, kako še zdaj ne razumete bistvo tega vnosa in celotnega bloga nasploh. Res upam, da vse te komentarje pišejo mlade najstnice, kajti če odrasle osebe pišejo tak nesmisel potem se je res za zamislit…

 41. nina pravi:

  za zamislit se je treba kako lahko nekdo naredi nekaj takega! prasec bezčutni!!!

 42. Linda pravi:

  Kakšno nasilje?
  kašn butast uprašanje, še enkrat preber…
  če te zapremo v vrečo, vržemo u reko in obrcamo tistga k te bo hotu rešt.. (potem najbrž ne bi več pisal takih bednih..o kakšnem nasilju se gre?)

 43. zvezdica pravi:

  Ti si bolan sigurno. Idiot neumen a nimaš čisto nič vesti??????? Mene že srce boli ko sem tole brala kaj šele da si moj sorodnik?- Takoj za njimi greš v reko sigurno.

 44. bucika pravi:

  Eh, brezveze, ura je že pozna in se mi v bistvu ne da razglabljat… vsi, ki bi ga mučili, dali na električni stol in ga razčetverili pa kaj vem kaj še, a se sploh poslušate? In na kakšen način ste potem drugačni od njega, če bi storili isti zločin kot on? Vam ni jasno? Očitno ne. In se stinjam popolnoma s komentarjem Matica, da so nekatero komentarji komaj vredni izobraženega in razmišljajočega človeka? Samo nasilje vas je skupaj, skoraj vseh….
  Pejte rajš, pa naredte kaj dobrega. Posvojite psa, rožo, delfina, ne vem, samo ne se delat pametne…
  Pa če vzamemo, da je kaj resnice v tem pasjem nasilju – kdor je nasilen nad živalmi, je nasilen nad ljudmi. In za vse pametnjakoviče – kontra tudi velja!!!!
  Želim vam življenje brez slabe vesti. In obvezno brez nasilja. Mejte se rajš radi!

 45. gostja pravi:

  Zdaj pa tako: ali si to res naredu ali si se samo tako vživel v to mene ne zanima. Tudi če si vseskupaj tako slikovito napisal na podlagi svoje domišljije z vsemi pridevniki vred si en šit vreden izmeček. Itak – življenje je bumerang in vsaka palica ima dva konca.

  bucika – bognedaj, da bi kdo od njih posvojil psa !!!!!!!!

 46. Oboževalka pov pravi:

  gostja: mogoče pa ima tu kdo posvojenega psa? ali mogoče za vse veš ima-nima???

 47. gostja pravi:

  bucika – ja halo. Itak, da bi v tistem momentu tega človeka mučla in če ga ti ne bi je to itak čist tvoj problem. Ampak res problem. evo – jaz imam doma tri posvojenčke in za vse tri vem, da bi tanko piskali, če ne bi JAZ bila na pravem kraju ob pravem času. Itak se mi pa zdi, da tale tip to kr tko mal piše in tega ni naredu. Ampak vseeno ni lepo brat nekomu, ki ima rad živali (in/ali ljudi). Pa ga nič ne obtožujem, ker itak nisem jaz zato na svetu, da ljudem sodim — in to me tudi tolaži, da se takim hitro kaj kontra nardi. Ampak itak ponavadi ostanejo isti.

 48. wantyka pravi:

  berem komentarje…in tisti ki vse to piše…iz trenutka v trenutek se mi bolj zdi da je res intelektualec:)
  Vse vas vodi za nos in manipulira z vami:)
  Upam…
  Mislim, da noben človek ne bi o tem pisal javno če bi sam to storil… njegove zgodbice so malj hude da bi ble vse po vrsti resnične…se vam ne zdi?

 49. gostja pravi:

  wantyka – saj to se tudi meni zdi, vendar je vseeno malo hudo si tako uživo nekaj takega predstavljat.

 50. Jack Killian pravi:

  To me je zelo užalostilo, je čisti socrealizem, ampak vseeno neokusno že iz stališča ker pišeš v prvi osebi in daješ potuho takšnemu ravnanju.

 51. Primož pravi:

  Damn, wantyka me je prehitela :S

  Tip vas je vse peljal scat. Neverjetno kolk folka je nasedlo :D Že od gnoja naprej sem vedel da je vse skupaj nategovanje, med komentarji sem se pa samo režal. ‘ljubiteljica psov’, ‘Oboževalka psov’ in podobno. Folk je nor :D

 52. gost pravi:

  Ma probleme maste vi vsi k bi tega prijavil. Bolani ste in onečastujete literaturo. Sram vas bodi!

 53. AxH pravi:

  >Itak, da bi v tistem momentu tega človeka mučla

  Bolj kot zgornji prispevek, ki je po moje izmišljen, bi vas morali skrbeti taki in podobni komentarji. Ko se “ljubitelji živali” zaženejo v sveto vojno … Bolno.

 54. lea pravi:

  js temu pravm alkohol :) a ne piše d sta s svakom pila vino? –>
  alkohol ubija na tak al pa drugačen način

 55. intelektualci intelektualci pravi:

  Prosim, da mi ne pošiljate več elektronskih sporočil na moj mail, ne zanima me čigava psica je breja in kje se bodo kotile mačke.
  Če imate doma živali poskrbite sami za mladiče. Če jih že pobijate, jih pobijte takoj po rojstvu. Jaz tega namesto vas ne bom počel, niti za denar, (itak niste kaj dosti ponudili).
  Le kar se hrčkov tiče, poiščite nekoga, ki ima doma kačo. Te namreč rade jedo majhne glodalce.

 56. Janez pravi:

  Sveti Frančišek Asiški zavetnik živali je v letu 1100 malo prej ali kasneje izjavil,da so vsa bitja ,ki jih je ustvaril Bog enaka pred božjim obličjem in s tem se strinjam. Torej te bo obsodil Bog ne jaz.Vem pa kako se lahko odkupiš za ta greh. Veliko je zapuščenih živali na svetu tudi pri nas vSloveniji vzemi k sebi žival ki je potrebna pomoči in ljubezni in skrbi zanjo tako kot skrbiš za vsa tista bitja ki jih imaš rad in verjemi vsaka žival ti bo hvaležna in ti bo vračala ljubezen ne bo jo motilo da si storil kar si storil ne bo jo motilo ali si lep ali grd samo nesebično ti bo vračala ljubezen

 57. ffff pravi:

  To je treba prijavit in izsledit. Bom kar sama psokrbela da bo to prišlo na policijo.

 58. ffff pravi:

  To je treba prijavit in izsledit. Bom kar sama psokrbela da bo to prišlo na policijo. Ti si ne zalslužiš, pa čeprav je morda izmišljeno da te je mama rodila. Kakšen gnoj ima. Se mi prav smili.

 59. OSEBA K BI S TABO NARDILA TKO K SI TI NAREDU Z NJIMI pravi:

  KDOR JE TO NAPISU JE KRETEN KRETENOV. KAKO LAHKO KDO NARDI KEJ TAZGA N SE POL ŠE HVAL S TEMU ? NAJBOLŠ BI BLO AVTORJA TEGA SRANJA PRJAVT DRUŠTVU ZA ZAŠČITO ŽIVALI. PA NA TELEVIZIJO S TEM PA NA SODIŠČE, PA NEJ GA OBTOŽJO MUČENJA PA NEJ ZGNIJE U ZAPORU (BO MEL USAJ DOST CAJTA ZA RAZMIŠLAT KAJ JE NAREDU). AVTORJA BI BLO TREBA TKO OBRAVNAVAT K JE ON OBRAVNAV TE BOGE ŽIVALCE. GROZA !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

 60. Pigsonn Goodday pravi:

  Pigsonn Godday’s flog is due to start on Monday the 7th of April. All readers welcome.

 61. aleks pravi:

  No upam, da bo tebe nekdo tudi enkrat strpal v vrečo tako, pač malo večjo..al pa kar noge v beton…pa tvojo staro mamo zraven..pa se bota lahko skup sprehajala po dnu reke – psico se da sterilizirat tele..

 62. barby pravi:

  vi usi ste mal moteni. uni k pišejo komentarje, bi pisca pomoje kr u kašo zmlel, ampak useen pa ne bi bli nč boši od njega.

  kr se pa pisca tega odurnga sestavka tiče: čeprov eni govorijo da je to sam en velik nateg, se noben ne zaveda, da se to tudi v resnici lahko zgodi.

  me zanim če bo pol še pisu take stvari, pa čeprov za šalo, ko bo izvedel da je storilec pobral idejo iz tega bloga. me prov zanima a se bo potem še tako sproščeno hvalil po internetu

 63. horse_lowerka pravi:

  to je res čist bolan človek…. zdrav tega ni zmožen

 64. intelektualci intelektualci pravi:

  MORDA MALO PREHLAJEN, TI LJUBITELICA KONJEV
  PA NAPIŠI TI KAJ O TEM, KAKO SE POBIJA KONJE, KADAR SE JIH NAVELIČATE
  JE TO ZANJE ODREŠITEV, KO SO VSE ŽIVLJENJE ZAPRTI, DA JIH LAHKO TU IN TAM MALO JAHATE?
  RAJE SI KUPI KOLO, PA MALO POGANJAJ

 65. Flightless pravi:

  Človek, ki ne spoštuje živali, tudi ni sposoben spoštovati sočloveka. Slučajno preberem le dva tvoja posta, in dobim občutek, da si prevzaprav zelo nesrečen človek. Želim ti, da se boš nekega dne zavedel pomena svojih dejanj, in da boš obžaloval svoj primitiven odnos do vseh živih bitij. Lp

 66. angel pravi:

  ves kaj tebe bi morali dat u vreco in te tak muciti kot si ti te uboge zivalce pa bi na svoji kozi obcutil bolecino in u gnoj zakopat pa ti si bolan psihopat a te ni sram obljavljt take stvari ocitno uzivas v tem …prasec

 67. Robi J. pravi:

  Intelektualci kdaj bo kakšna nova objava?
  Ta blog owna!

Komentiraj

Komentiranje iz tujine je omogočeno zgolj prijavljenim uporabnikom !